Експериментальні дослідження інтенсивності сейсмічних коливань кріплення існуючого тунелю при будівництві нового залізничного тунелю - Шевченко, В. А. (My University, 2016)
Підтримка капітальних і підготовчих виробок у нормальному експлуатаційному стані, є неодмінною умовою безпеки підземних робіт і стабільності високих техніко-економічних показників вуглевидобувних підприємств, пов’язана зі значними витратами на ремонтно-відновлювальні роботи.
Keywords: сейсмические колебания; железнодорожный тоннель; крепь; кріплення; залізнодорожній тоннель; сейсмічні коливання