Визначення поняття ризикового інноваційного проекту венчурного підприємства для системи бухгалтерського обліку - Усатенко, О. В.; Біла, А. І.; Ковтун, Є. О. (Видавництво НГУ, 2015)
Розвитком інновацій, у тому числі, інноваційних проектів, вчені почали займатися в 10 – 30 роки минулого століття. Закінченого вигляду інноваційна теорія набула тільки в середині ХХ століття. У 40 – 60 роках минулого століття розвиток інновацій набуває більш практичне, прикладне спрямування, здійснюється розвиток і деталізація базових інноваційних ідей попереднього періоду, суттєве просування вперед теорії інновацій. Дослідженню інноваційних проектів сучасності, їх видам, присвячено роботи відомих закордонних і вітчизняних науковців В. А. Іванова [1], С. М. Ілляшенко [2], Н. В. Краснокутської [3], П. П. Микитюка [4], Р. C. Косцикa [5], А. І. Пригожина [6], П. С. Харіва [7], М. Хучек [8] та ін.
Keywords: інноваційний проект; бухгалтерський облік; венчурне підприємство