Психосоматичні особливості людини - Григор'єва, Вікторія (My University, 2023)
Метою дипломної роботи є дослідити риси характеру, які притамані різним видам соматотипних жіночих силуетів. Для реалізації цієї мети нами було поставлено такі завдання:  ознайомитись зі вченням про конституцію;  дослідити історію становлення соматотипування;  з’ясувати соматотипи за Вільямом Гербертом Шелдоном;  проаналізувати зв'язок типів статури з психічними особливостями та психічними захворюваннями людини;  провести дослідження рис характеру, які притаманні різним видам соматотипних жіночих силуетів;  проаналізувати результати дослідження;  зробити висновки. Об’єкт дослідження – риси характеру, які притаманні різним видам соматотипних жіночих силуетів. Предмет дослідження – вплив соматотипу на стереотипне уявлення про людину.
Keywords: соматотип, психосоматика, психотип людини