Аміак. (Загроза організму людини, засоби індивідуального захисту, надання домедичної допомоги постраждалим) - Бондарчук, Віталій Володимирович; Столбченко, Олена Володимирівна (My University, 2023)
Аміак є сильнодіючою отруйною речовиною, що володіє токсичною дією на організм людини. При вдиханні парів аміаку, він діє на слизові оболонки дихальних шляхів. Також він може подразнювати слизові оболонки органів зору.
Keywords: аміак; фільтруючі протигази; костюм хімічного захисту