Обґрунтування параметрів моделі формування загального рівня витрат вугледобувного підприємства в залежності від заданих технологічних параметрів очисного вибою - Сидоренко Р. К. (НТУ "ДП", 2024)
Декарбонізація ставить перед вугледобувними підприємствами низку викликів. Серед яких: зниження попиту на вугілля, розвиток альтернативних джерел енергії, таких як відновлювальна енергія, зменшує попит на вугілля; посилення регуляторних вимог. Уряди країн все більше впроваджують жорсткі норми щодо викидів парникових газів, що обмежує діяльність вугледобувних підприємств. Окрім цього, до ускладнюючих факторів відноситься - економічна невизначеність. Коливання цін на вугілля та витрати на впровадження нових технологій роблять цей сектор менш стабільним.
Keywords: модель формування загального рівня витрат вугледобувного підприємства; очисні параметри; декарбонізація