Обґрунтування управлінських рішень щодо підвищення конкурентоспроможності лакофарбового підприємства (за матеріалами ТОВ «Снєжка-Україна») - Біла Марія Михайлівна (My University, 2024)
Кваліфікаційна робота ступеня бакалавр спеціальності 073 Менеджмент, НТУ «Дніпровська політехніка» (ОП «Менеджмент»), Дніпро, 2024. Об’єктом розроблення виступаєпроцесуправлінняконкурентоспроможністюпідприємства. Мета роботи –обґрунтування теоретичних, методичних основ і прикладних аспектів управління конкурентоспроможністю підприємства і розробка заходів щодо її підвищення. Основні результати кваліфікаційної роботи бакалавра полягають у такому: досліджено теоретично-методологічні основи управління конкурентоспроможністю підприємства; проаналізовано господарську діяльність ТОВ «Снєжка-Україна»; виконано конкурентний аналіз сил ринку лакофарбових матеріалів в Україні; оцінено конкурентну позицію підприємства; досліджено ризики діяльності виробників лакофарбової продукції; виконано оцінку значущості впливу факторів внутрішніх ризиків на конкурентоспроможність підприємства; розроблено заходи щодо підвищення конкурентоспроможності підприємства та обґрунтовано їх ефективність.
Substantiation of management decisions to increase the competitiveness of a paint and varnish enterprise (based on the materials of “Snezhka-Ukraine” LLC)
Keywords: конкурентоспроможність; управлінняконкурентоспроможністю; конкурентна позиція; конкурентні переваги; ємність ринку; ризик; дебіторська заборгованість