Розробка технологій обмеження водоприпливу в нафтові свердловини з тріщино-поровим типом колектору - Вибрик М. В. (ТУ «ДП», 2024)
Незважаючи на існування безлічі технологій і хімічних реагентів для боротьби з передчасним обводненням свердловин, більшість з них розроблена для умів порових колекторів. Внаслідок цього їх застосування не завжди ефективно в умовах середовища з подвійною пористістю, в якій водоізоляційний матеріал повинний проникати у водонасичені тріщини без значного впливу на низкопроницаемую нафтонасичену матрицю продуктивного пласта.
Keywords: нафтові свердловини; обмеження водоприпливу; тріщино-поровний тип колектору