Підбор робочих параметрів під час проведення гідравлічного розриву пласта - Дідок, С.Б.; Давиденко, О. М. (My University, 2023)
Гідравлічний розрив пласта є одним із найбільш ефективних методів інтенсифікації видобутку вуглеводнів на нафтових та газових родовищах. У зв'язку з цим метод ГРП широко застосовується у нафтогазовій галузі. Суть ГРП полягає у створенні тріщин високої проникності в продуктивному пласті під дією тиску рідини, що нагнітається. Утворена в ході застосування методу мережа тріщин сприяє збільшенню зони дренування свердловини. В результаті зростає провідність продуктивного пласта, що призводить до інтенсифікації видобутку вуглеводнів.
Keywords: гідравлічний розрив пласта; робочі параметри; свердловина