Використання методів інтелектуального аналізу даних для підвищення точності класифікації споживачів кредитів - М'ясоїд, Т. О.; Купенко, О. П. (НТУ ДП, 2021)
Здатність передбачати майбутнє завжди цінувалася дорого. Зараз прогнозування поставлено на твердий математичний ґрунт. І банки користуються цим, впроваджуючи системи автоматизованого скорингу, призначені для оцінки кредитних ризиків фізичних осіб. Скорингові системи – популярний в банківській сфері інструмент оцінки клієнтів, в основі якого закладені статистичні методи. Такі системи дозволяють знизити витрати і мінімізувати операційний ризик за рахунок автоматизації прийняття рішення про надання кредиту
Keywords: інтелектуальний аналіз даних; класифікація; научная публикация НГУ 2021; кредит; скорингова система