Вплив ступеня відновленості вугілля на розподіл викидів вугілля і газу у шахтах Центрального району Донбасу - Хлинцева В. В. (НТУ «ДП», 2024)
Для вугільної промисловості країни однією з найбільш складних і важливих є проблема раптових викидів вугілля і газу. Її вирішення дозволить підвищити виробництво вугілля і поліпшити стан охорони праці і техніки безпеки. Практичне вирішення цієї проблеми пов‘язано з розробкою і впровадженню надійних способів прогнозу викидонебезпечності, які виконуються ще на стадії геологорозвідувальних робіт з застосуванням геологічних показників. Одним з таких показників є ступінь відновленості вугілля. Для підвищення ефективності його застосування необхідно більш детальне вивчення впливу ступеня відновленості вугілля на їх викидонебезпечність.
Keywords: викидонебезпечність; відновленість вугілля