Особливості переходу гібридних інверторів у автономний режим з асинхронними двигунами - Циган П. С.; Шишко Ю.В.; Чайка Д. А. (НТУ "ДП", 2025)
Знайдено особливості характеру перехідного процесу, який відображається у вигляді осцилограм струму та напруги, які мають значні спотворення форми кривої сигналу під час перемикання, що свідчать про небезпеку експлуатації асинхронних двигунів та гібридних інверторів у процесі зміни режиму, тобто переходу від автономного режиму у мережевий і навпаки, що пов’язано з переходом асинхронного двигуна будь-якого типу у генераторний режим під час вибігу електричної машини. Отриманий результат є наочним доказом того, що системи на основі гібридних інверторів є достатньо стійкими щоб утримати складний перехідний процес з динамічним активно-індуктивним навантаженням, але спотворення форми кривої напруги може викликати хибну роботу іншого захисту та електрообладнання, яке працює на одних шинах з ними. The study revealed specific features of the transient process, represented as current and voltage oscillograms with significant waveform distortions during switching. These distortions indicate the potential hazards of operating asynchronous motors and hybrid inverters during mode transitions, i.e., switching from autonomous to grid-connected mode and vice versa. This is associated with the asynchronous motor entering a generator mode during machine run-down.
Features of transition of hybrid inverters to standalone mode with induction motors
Keywords: перехідний процес; гібридний інвертор; асинхронний двигун; вирівнювальний струм; форма сигналу.; transient process; hybrid inverter; induction motor; balancing current; waveform distortion.