Класифікація ризиків землекористування - Курильців, Р. М. (Видавництво НГУ, 2012)
В останні роки відбувається значне погіршення стану, складу, корисних властивостей і функцій земель та інших органічно пов'язаних із землею природних компонентів. А це, в свою чергу веде до поглиблення економічних, соціальних та екологічних проблем у сфері землекористування. Процес здійснення господарської діяльності на землі супроводжується різними ризиками, які спричинюють різного роду втрати, пошкодження та збитки.
Keywords: деградація грунтів; землекористування