Проект підробки ЛЕП 35 кВ гірничими роботами 950-ої лави пласта с9 в умовах шахти «ім. Героїв Космосу» ВСП «ШУ «ім. Героїв Космосу» ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» - Чорна, Альона (My University, 2019)
Пояснювальна записка 85 с., 15 рис.,12 табл., 13посилань. Об'єкт розробки: в умовах ПрАТ «ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ» ВСП «ШУ «ім. ГЕРОЇВ КОСМОСУ» ШАХТА «ім. ГЕРОЇВ КОСМОСУ», пласт с9, гірничі виробки горизонту 370 м. Перша частина кваліфікаційної роботи присвячена геологічній будові родовища, зроблений розрахунок балансових і промислових запасів, розкриті питання стосовно ведення гірничих робіт при проведенні 950–ої лави. У другій частині приділена увага питанням з охорони праці при проведенні 950–ої лави. У третій частині розкриті головні питання з виробництва маркшейдерських робіт. У четвертій частині розроблений проект підробки ділянки ЛЕП-35 кВ гірничими роботами в 950–й лаві. Виконані обчислення розрахункових і допустимих зрушень і деформацій земної поверхні. Запропоновано проект спостережної станції та методика проведення спостережень за станом опор ЛЕП при підробці.
Keywords: ОЧІКУВАНІ ЗРУШЕННЯ І ДЕФОРМАЦІЇ ЗЕМНОЇ ПОВЕРХНІ; РОЗРАХУНКОВІ ЗРУШЕННЯ І ДЕФОРМАЦІЇ ЗЕМНОЇ ПОВЕРХНІ; ДОПУСТИМІ ЗРУШЕННЯ І ДЕФОРМАЦІЇ ЗЕМНОЇ ПОВЕРХНІ; СИСТЕМА РОЗРОБКИ