Цифрова трансформація в галузі земельних відносин в Україні - Моцун О. І. (НТУ «ДП», 2025)
Комплекс проблем у сфері земельних відносин в Україні окреслено, в білій книзі «Стратегія розвитку земельних відносин в Україні», зокрема зазначено, що після більш ніж трьох десятиліть земельної реформи вона ще далека від завершення, а повноцінний ринок землі сільськогосподарського призначення в Україні ще не сформований, права власності на землю не є достатньо захищені через незавершену реформу земельно-кадастрової та реєстраційної систем, управління земельними відносинами багато років було дуже централізованим, а місцеві громади були обмежені у використанні землі для свого розвитку. Зазначений комплекс проблем потребує системного вирішення із залученням широкого кола стейкголдерів.
Keywords: цифрова трансформація; земельні відносини; Україна