Примусове виконання судових актів як публічно-правова функція держави - Кулеба, В. О.; Івашова, Л. М. (ДРІДУ НАДУ, 2018)
Теоретики-правознавці наголошують на тому, що значення, навіть об'єктивно правильних рішень судів та інших органів, зводиться нанівець неефективністю їх виконання – вони не гарантують ні швидкого і повного відновлення порушених прав, ні стримування протиправної поведінки в майбутньому. Часто зацікавлені особи (боржники) прагнуть ухилитися від виконання запропонованих їм судовими та іншими органами рішень. Тим часом в ході реалізації правової норми, складовою частиною якої є застосування права, її приписи повинні бути втілені в життя, виконані фактично, і зроблено це має бути, на нашу думку, в рамках єдиного процесу застосування права.
Keywords: примусове виконання; виконання судових актів; органи публічної влади; Державна виконавча служба