Досослідження ПІД-регуляторів з додатковою керуючою дією - Блонський, С. Д.; Петрова, Н. С.; Мінакова, Н. О.; Корсун, В. І. (НГУ, 2010)
Запропоновано пропорціонально-іннтегрально-диференціальний регулятор з додатковою керуючою дією диференціатора, який диференціюе вихідний сигнал пропорціональної складової стандартного ПІД-регулятора та за рахунок сукупної дії забезпечуе при регулюванні зменшення максимального динамічного відхилення, що збільшуе запас усталеності системи регулювання та суттево спрощює структурну схему регулятора.
Keywords: ПІД-регулятор з додатковою керуючою дією; досослідження ПІД-регуляторів