Міграція важких металів у кругообігу речовин на рекультивованих землях - Шамрай, М. В. (НТУ "ДП", 2019)
Біологічний кругообіг речовин є функцією живої речовини. Зміна маси живої речовини, її структури, хімізму визначають зміну характеру біологічногокругообігу. В.І. Вернадський писав, що «…в сущности живое вещество определяет все химические закономерности в биосфере. Биологический круговорот всюдный процесс на нашей планете. По существу живое вещество охватывает своим влиянием всю химию земной коры и направляет в ней, почти для всех элементов, их биохимическую историю» (Вернадский, 1934).
Keywords: важкі метали; рекультивовані землі