Розробка параметрів технології проведення виїмкової виробки пласта С8н шахти «Дніпровська» ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» - Гончаренко, Микита Олегович (My University, 2022)
Ідея кваліфікаційної роботи полягає в аналізі технологічного циклу проведення виймальних виробок для обґрунтування параметрів технології проведення виїмкової виробки пласта С8н шахти «Дніпровська» ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля». У вступі дана оцінка нинішнього стану, зроблено аналіз виробничої ситуації, визначені технічні пріоритети, конкретизовано завдання на кваліфікаційну роботу. Пояснювальна записка кваліфікаційної роботи має розрахунки, які підтверджують працездатність пропозицій щодо поліпшення техніко-економічного стану вугледобувного підприємства. Розроблено рекомендації по заміні існуючої технології проведення підготовчих виробок на більш безпечні та з економічної точки зору переважні, представлена технологічна схема транспорту, також наведено технологію проведення гірничих виробок комбайновим способом. У розділі «Охорона праці» розглянуті заходи щодо боротьби з пилом під час проведення виробок комбайновим способом. В економічній частині кваліфікаційної роботи виконано розрахунок економічного ефекту від запровадження проектних рішень. Результати кваліфікаційної роботи можуть бути використані при підготовці запасів, що залишилися в умовах шахт ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля».
Keywords: ШАХТА, АНАЛІЗ ВИРОБНИЧОЇ СИТУАЦІЇ, ВИЙМАЛЬНА ВИРОБКА, ОХОРОНА ПРАЦІ, ЕКОНОМІЧНИЙ ЕФЕКТ