Статистичні характеристики інжекції рідини струминним насосом в процесі видобутку вуглеводнів - Сліденко, В. М.; Лістовщик, Л. К.; Сірик, А. В. (My University, 2023)
Мета. Визначити ефективний діапазон співвідношень тиску в робочій рідині на вході в струминний насос і на його виході та визначити числові характеристики випадкової величини – коефіцієнта інжекції за умови реалізації нормального закону розподілу та досягнення раціональних значень коефіцієнта інжекції з визначенням ймовірності його реалізації. Методика. Розрахунок здійснюється з урахуванням статистичних числових характеристик процесу інжекції та з обґрунтуванням початкових умов відносно співвідношення тисків на вході і виході струминного насосу.

To determine the effective range of pressure ratios in the working fluid at the inlet to the jet pump and at its outlet and to determine the numerical characteristics of the random variable – the injection coefficient, provided that the normal distribution law is implemented and rational values of the injection coefficient are achieved, with the determination of the probability of its implementation. The methods. The calculation is carried out using the statistical numerical characteristics of the injection coefficient and the justification of the initial conditions regarding the ratio of pressures at the inlet and outlet of the jet pump.
Statistical characteristics of liquid injection by jet pump in the process of hydrocarbon production
Keywords: струминний насос; конфузор; сопло; дифузор; коефіцієнт інжекції; нормальний розподіл; випадкова величина; моменти вищих порядків; jet pump; confusor; nozzle; diffuser; injection coefficient; normal distribution; random variable; moments of higher orders