Місія Новослобідського козацького полку - Швидько, Г. К. (НГУ, 2014)
Мова йде про Новослобідський козацький полк, що проіснував всього 11 років – з 1753 р. по 1764 р. Його існування, як правило, досі зазначалося у зв’язку з проблемою заселення Південної України та наступом царизму на запорозькі вольності, в тім числі й через поселення на пограниччях Запорожжя іноземців і утворення з них адміністративно-територіальних одиниць Нова Сербія та Слов’яносербія.
Keywords: Новослобідський козацький полк; Новослободской казацкий полк; місія; миссия; козацьке формування; казацкое формирование