Проектування та розробка програмного забезпечення промислових контролерів на базі графів станів - Ткачов, В. В.; Проценко, С. М.; Бойко, О. О.; Погрібняк, І. О. (Видавництво НТУ ДП, 2020)
В роботі запропоновано формальний підхід до проектування та розробки програмного забезпечення системи керування, що складається з трьох етапів: складання словесного опису алгоритму функціонування технологічного процесу, проектування програмного забезпечення системи керування у вигляді графу станів та розробки програмного забезпечення. Крім того наведено розроблений формальний підхід для переходу від графів станів до програмного забезпечення на мові Ladder Diagram. Отриманий підхід дозволяє виконувати перехід від графів станів до їх програмної реалізації використовуючи лише типові структурні елементи та потребує тільки їх налаштування відповідно до умов та дій дуг переходів.
Keywords: програмне забезпечення; промисловий контролер; система керування; технологічний процес; об’єкт керування; промисловий контролер; проектування програмного забезпечення; розробка програмного забезпечення; автомат Мілі; граф стану; Ladder Diagram