Бурова бригада як основний виробничий підрозділ командно-бригадної форми організації робіт на геологічних підприємствах - Пономаренко, П. І.; Тарасенко, В. А. (НГУ, 2012)
Економічна безпека України значною мірою залежить від рівня розвитку мінерально-сировинної бази та її здатності забезпечити промисловість, агропромисловий і енергетичний комплекси власної сировини. У наступних роках потреба в енергетичних, вугільних, рудних та інших корисних копалин постійно зростатиме, що, в свою чергу, буде викликати необхідність зростання обсягів робіт з геологічного вивчення надр з метою подальшого розвитку мінерально-сировинної бази держави. В умовах ринкової економіки штабом геологічної галузі один з основних принципів управління суб'єктами геологічної діяльності є необхідність забезпечення вирішення завдань у сфері геологічного вивчення надр з урахуванням особливостей функціювання господарчих суб'єктів в умовах ринкових відносин і використання різноманітних методів управління суб'єктами геологічної діяльності, які формуються на основі оптимального поєднання ринкового саморегулювання економічних відносин суб'єктів геологічної діяльності та державного регулювання макроекономічних процесів. В умовах перетворення геологічної галузі в нових умовах і завданнями, що приведені вище, в геологічних організаціях розпочалося удосконалення їх структури управління.
Keywords: геологічне підприємство; економічна безпека України; мінерально-сировинна база; научная публикация 2012