Про зв’язок між германієм та берилієм у вугільному пласту c8в шахти «Західно-Донбаська» (Україна) - Чернобук, Олександр Іванович (My University, 2024)
Актуальність дослідження вмісту Ge у вугільному пласті с8в шахти «Західно-Донбаська» обумовлена можливістю його промислового вилучення та використання в якості цінного попутного компонента. Раніше у вугільних пластах різних геолого-промислових районів Донбасу переважно досліджувалися токсичні та потенційно токсичні елементи. У той же час, статистичне дослідження зв’язку між вмістами Ge та Ве у вугільному пласті с8в поля шахти «Західно-Донбаська» раніше не виконувалися.
Keywords: германій; берилій; шахта «Західно-Донбаська»; вугільний пласт