Про зв’язок між германієм та зольністю у вугільному пласті с1 шахти «Благодатна» - Чернобук, Олександр Іванович (My University, 2023)
Актуальність дослідження вмісту Ge у вугільному пласті с1 шахти «Благодатна» обумовлена можливістю його промислового вилучення та використання в якості цінного попутного компонента. Раніше у вугільних пластах різних геолого-промислових районів Донбасу переважно досліджувалися токсичні та потенційно токсичні елементи. У той же час, статистичне дослідження зв’язку Ge та зольністю у вугільному пласті с1 поля шахти «Благодатна» раніше не виконувалися.
Keywords: германій; зольність; вугільний пласт; шахта "Благодатна"