Про зв'язок між вмістами германію та свинцю у вугільному пласті с10в шахти «Сташкова» (Україна) - Ішков, Валерій Валерійович; Чернобук, Олександр Іванович; Козар, Микола Антонович; Дрешпак, Олександр Станіславович; Чечель, Павло Олегович (My University, 2024)
Загальна актуальність дослідження вмісту Ge у вугільних пластах обумовлена можливістю його промислового вилучення та використання в якості цінного попутного компонента. Останні досягнення. Раніше у вугільних пластах різних геолого-промислових районів Донбасу переважно досліджувалися токсичні та потенційно токсичні елементи. У той же час, дослідження зв’язку між вмістами Ge та Pb у вугільному пласті с10в поля шахти «Сташкова» раніше не виконувалися. Мета роботи: полягає у досліджені особливостей зв’язку концентрацій Ge та Pb у вугільному пласті с10в поля шахти «Сташкова».
Keywords: германій; свинець; вугільний пласт; шахта "Сташкова"