Про зв’язок між германієм та глибиною ґрунту вугільного пласта с 7н шахти «Тернівська» - Чернобук, Олександр Іванович (My University, 2023)
Актуальність дослідження вмісту Ge у вугільному пласті с7н шахти «Тернівська» обумовлена можливістю його промислового вилучення та використання в якості цінного попутного компонента. Раніше у вугільних пластах різних геолого-промислових районів Донбасу переважно досліджувалися токсичні та потенційно токсичні елементи. У той же час, дослідження зв’язку Ge та глибиною ґрунту вугільного пласта с7н поля шахти «Тернівська» раніше не виконувалися. Мета роботи: полягає у встановленні кореляційного зв’язку та розрахунку рівняння регресії між вмістами Ge та значеннями глибини ґрунту вугільного пласта с7н поля шахти «Тернівська».
Keywords: глибина ґрунту; вугільний пласт; германій; шахта «Tернівська»