Культурна спадщина як елемент туристичної привабливості - Надрага, В. М.; Бурик, З. М. (НТУ ДП, 2024)
У світі існують багато видів туризму, одним з наймасовіших є культурний туризм. Культурний туризм - це відвідання історичних, культурних або географічних визначних пам'яток [1]. Основна його мета – ознайомитись з основними туристичними пам’ятками культурної спадщини інших країн. Культурна спадщина – це один з ключових чинників ідентичності народу. Вона допомагає краще розуміти походження, історію, розвиток та здобутки нації. Культурна спадщина також робить великий внесок у розвитку туризму та міжнародної співпраці. Розрізняють матеріальну та нематеріальну культурну спадщину.
Keywords: культурна спадщина; туризм