Характеристика гелітового вугілля Ново-Дмитрівського буровугільного родовища (Україна) - Ішков, Валерій Валерійович; Дрешпак, Олександр Станіславович; Чечель, Павло Олегович (My University, 2023)
За хімічним і петрографічним складом новодмитрівське вугілля відносяться до бурих гумусових. За петрографічним складом вугілля переважно атритові (м'які, землисті) і гелітові (щільні). Різні пласти значно відрізняються за петрографічними особливостями та даними хіманалізів. Виділення типів у межах кожної з перерахованих груп проведено за ознаками речовинно-петрографічного складу, виявлених на основі вивчення під мікроскопом і добре ув'язненого з найголовнішими особливостями. їхнього макроскопічного візуального опису.
Keywords: гелітові вугілля; атритові вугілля; Ново-Дмитрівське буровугільне родовище