Особливості митних відносин України з європейськими торговельними партнерами - Іщук Ю. А.; Барчук К. В.; Оришко Д. О. (НТУ "ДП", 2023)
Результати. Проаналізовано зовнішньоторговельні та митні зв’язки України з Європейським Союзом, зокрема, динаміку зовнішньої торгівлі товарами. Здійснено порівняння обсягів експорту та імпорту України з різними країнами ЄС. В процесі дослідження розглянуто як законодавчі, так і практичні аспекти митної взаємодії між Україною та ЄС. Results. The study analyses Ukraine's foreign trade and customs relations with the European Union. In particular, the dynamics of foreign trade in goods is analysed and the volumes of exports and imports with different EU countries are compared. The study considers both legislative and practical aspects of customs cooperation between Ukraine and the European Union.
Specifics of customs relations of Ukraine with european trading partners
Keywords: митні зв’язки; зовнішня торгівля; митна політика; бойові дії; економічна нестабільність; економічний розвиток; експорт; імпорт; customs relations; foreign trade; customs policy; military operations; economic instability; economic development; exports; imports