Війна як каталізатор змін гумористичних наративів : аналіз стендапу Сергія Ліпка - Авдєєв Олександр Сергійович (НТУ «Дніпровська політехніка», 2025)
У контексті повномасштабної війни в Україні гумор набуває не лише функції розваги, а й стає інструментом психологічного захисту, засобом соціальної критики та каналом комунікації з аудиторією, яка переживає травматичні події. Війна змінює способи подачі жартів, тематику виступів і саму природу гумористичного наративу. Особливо яскраво це проявляється в українському стендапі жанрі, який відзначається гострою реакцією на суспільно-політичні події.
Keywords: повномасштабна війна в Україні; психологічний захист; соціальна критика; український стендап; Сергій Ліпка