Визначення параметрів ґрунтів для оцінювання їх потенціалу - Ковтун, К. В.; Сітало, А. В.; Дуліченко, О. П.; Чабаненко, О. Ю. (НТУ «Дніпровська політехніка", 2019)
Визначення механічного складу, вологоємності, засоленості, кислотності відібраних проб ґрунту та оцінювання їхпотенціалу(родючості) на основі отриманих даних.Народногосподарське значення ґрунту як основного засобу сільськогосподарського виробництва визначається його основною якістю –родючістю. Під родючістю слід розуміти здатність ґрунту забезпечувати рослини необхідною кількістю поживних речовин, води та повітря протягом вегетаційного періоду залежно від фази їх розвитку.
Keywords: параметри ґрунтів; параметри почвы; потенціал; потенциал; механічний склад; механический состав