Формування і розвиток цифрових навичок та цифрових компетентностей в суспільстві (у медичних працівників) - Половян Н. С. (НТУ «ДП», 2025)
У сучасному світі цифровізація стала ключовим фактором розвитку всіх сфер життя, включаючи охорону здоров'я. Використання цифрових технологій у медичній сфері сприяє підвищенню ефективності медичних послуг, покращенню доступу до медичної допомоги та персоналізації лікування. Проте успішна інтеграція цифрових технологій у медицину можлива лише за умови належного рівня цифрової грамотності медичних працівників. Недостатній рівень цифрової підготовки може призвести до уповільнення розвитку телемедицини, зниження якості медичних послуг та створення ризиків витоку персональних даних пацієнтів
Keywords: цифровізація; охорона здоров'я; цифрові технології; медичні послуги