Аналіз змін основних положень методики розрахунку нормативної грошової оцінки земельних ділянок населених пунктів - Харченко, Т. В.; Бабій, К. В. (НТУ ДП, 2022)
Нормативна грошова оцінка (НГО) земельних ділянок є основою врегулювання земельних відношень між державою та землекористувачами й землевласниками, адже за її результатами розраховують суму земельного податку чи орендної плати, що буде надходити до бюджету громади. Процедура розрахунку регламентується нормативно-правовими актами. Даний вид оцінки землевпорядники виконують на основі Методики нормативної грошової оцінки земельних ділянок, яку затверджують на рівні Кабінету Міністрів України.
Keywords: грошова оцінка; земельна ділянка; населений пункт