Як можливі органістичні уявлення як сучасна етика? - Жадяєв, Денис Володимирович (НГУ, 2012)
Існує багато суперечок в філософії стосовно холізму та релятивізму. Особливо вони набувають актуальності коли стосуються етики: «тварина я, чи право маю?» (Ф.М. Достоєвський). Так, якщо переважають холістичні уявлення, то етичні максими (вимоги) визнаються всіма, але вони нівелюють особливість випадків, в яких не можуть бути застосовані загальні правила.
Keywords: холізм; холизм; релятивізм; релятивизм; етика; этика