Державні механізми політики протидії розвитку тіньової економіки в Україні - Щербата, М. Ю.; Гришова, Р. В. (ДРІДУ НАДУ, 2020)
Досліджуючи причини виникнення тіньових фінансових потоків нелегальної діяльності та їх впливу на різні сфери національної економіки та міжнародних відносин, можна констатувати, що більша частина науковців та фахівців міжнародних відносин визначають феномен тіньової діяльності негативним та таким, що потребує застосування дієвих інструментів побудови державної політики з метою запобігання її наслідкам в економічній сфері та викривання фактів корупції на всіх рівнях.
Keywords: тіньова економіка; державні механізми