Теоретичні основи оптимізації параметрів виконавчих органів для виїмки вугілля вибурюванням в тонких пластах - Довгаль, Д. О. (НТУ ДП, 2023)
У роботі наведено математичну модель динамічних характеристик ви‐ конавчих органів буро‐шнекових установок з використанням теорії динамічного гвинта.  Запропонована модель є основною для розробки вдосконаленої методики розрахунку  бурових органів, що дозволяє досягти зниження динамічної навантаженості корпусу та  забезпечити стійку просторову орієнтацію у заданому напрямку.
Keywords: виїмка вугілля; буро‐шнекова установка; виконавчий орган; буровий орган; динамічний гвинт