Питання можливих займань метаноповітряної суміші в шахті за рахунок реалізації механоелектричних і п'єзоефектів при виїмці вугілля - Мінєєв, С. П.; Макеєв, С. Ю.; Бєликов, І. Б.; Самопаленко, П. М.; Головко, А. М. (My University, 2020)
Дослідження та обґрунтування можливих причин виникнення займань метаноповітряної суміші при проходці виробок і виїмці вугілля в шахтах.
Issues of possible ignitions of methane-air mixture in the mine due to the implementation of mechanoelectric and piezoelectric effects during coal mining
Keywords: метаноповітряна суміш; метановоздушная смесь; газодинамічні явища; газодинамические явления; мікронарушеність; микронарушеность; п’єзоелектричний ефект; пьезоэлектрический эффект; утворення тріщин; образования трещин