Управління кредитною політикою банку (на прикладі АТ "Банк Кредит Дніпро") - Лісна Дар’я Олександрівна (My University, 2026)
Лісна Д.О. – Управління кредитною політикою банку (на прикладі АТ "Банк Кредит Дніпро"). – Кваліфікаційна робота на правах рукопису. Кваліфікаційна робота магістра за спеціальністю 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок. – НТУ «Дніпровська політехніка», Дніпро, 2025. Робота присвячена дослідженню теоретичних, методичних та практичних аспектів управління кредитною політикою банку на прикладі АТ «БАНК КРЕДИТ ДНІПРО». Розглянуто сутність кредиту та кредитної політики, визначено фактори, що впливають на її формування, та узагальнено підходи до побудови ефективної системи управління кредитною політикою. Проведено аналіз фінансово-економічної діяльності банку, структури його кредитного портфеля та динаміки ключових показників. Установлено зменшення частки проблемних кредитів, зниження рівня резервування та зростання рентабельності кредитних операцій. Визначено основну проблему – концентрацію кредитів у високоризикових галузях. Обґрунтовано напрями вдосконалення кредитної політики, зокрема оптимізацію структури кредитного портфеля, підвищення якості оцінки кредитного ризику та посилення моніторингу позичальників. Здійснено оцінку платоспроможності підприємства-позичальника із застосуванням моделей прогнозування банкрутства та розраховано економічний ефект від запропонованих заходів, який підтвердив їхню доцільність і позитивний вплив на ефективність кредитної діяльності банку. Одержані результати можуть бути використані АТ «БАНК КРЕДИТ ДНІПРО» для підвищення якості управління кредитною політикою та зміцнення фінансової стійкості.
Keywords: КРЕДИТНА ПОЛІТИКА; КРЕДИТНИЙ РИЗИК; ПРОБЛЕМНІ КРЕДИТИ; РЕЗЕРВУВАННЯ; РЕНТАБЕЛЬНІСТЬ КРЕДИТНОГО ПОРТФЕЛЯ; МОДЕЛІ БАНКРУТСТВА; ОПТИМІЗАЦІЯ КРЕДИТНОГО ПОРТФЕЛЯ