Реформування інститут помічника судді в умовах війни - Лісняк, М. Ю.; Легеза, Є. О. (НТУ ДП, 2022)
Реформування судової системи України розпочате ще в 2015 році, відобразилось у Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015-2020 роки затвердженої указом Президента України від 20 травня 2015 року [1]. Ним було передбачено оновлення законодавства, спрямованого на відновлення довіри до судової влади та суміжних правових інститутів. Питання оновлення судової системи стосувалося не тільки суддів, а і помічників суддів як важливої ланки судової системи покликаної, перш за все, забезпечувати ефективну діяльність суді, що означає якість судочинства України в цілому.
Keywords: суддя; судова система; реформування судоустрою