Аналіз вразливостей веб-додатків електронної комерції для виявлення загроз інформаційної безпеки - Юдін О.С. (НТУ "ДП", 2024)
Аналіз веб-додатків на наявність недоліків є важливою стратегією для забезпечення безпеки та працездатності будь-якого рішення. Кіберзлочинці використовують різноманітні методи та засоби, спрямовані: на отримання несанкціонованого доступу до конфіденційної інформації, виток даних користувачів й поширення шкідливого коду. Є безліч можливостей використання, все залежить від цілей зловмисника. Виток даних платіжних карток та персональних даних користувачів це серйозна загроза репутації компанії. Загроза від використання облікових записів співробітників та панелі адміністратора не менша. Гучні справи розповсюдження і збуту персональних даних українців є, але менше, порівняно з 2020 роком. Мета роботи: проаналізувати вразливості веб-додатків електронної комерції та запропонувати рішення загроз інформаційної безпеки.
Keywords: електронна комерція; веб-додатки; вразливість