Теософія в контексті діалогу культур і культури діаологу - Гавриленко, Світлана Йосипівна (НТУ "ДП", 2019)
Теософія, як систему філософських уявлень про світ, що складає внутрішню основу всіх відомих людству вчень Споконвічної мудрості і викладена в основних працях Олени Петрівни Блаватської, визначена як Синтез науки, релігії та філософії. Саме синтетичність, як основна ознака і характеристика цієї системи філософських уявлень про світ, і є базисом, основою її діалогічності.
Keywords: теософія