Щодо окремих проблем нормативно-правового закріплення принципів права природокористування - Котеньов, О. Г. (НГУ, 2013)
Основу правового регулювання будь-якої сфери людської діяльності складають правові принципи – основні засади побудови самої системи правового регулювання тієї чи іншої сфери. Не є виключенням у цьому сенсі і галузь екологічного права в цілому, та права природокористування зокрема. Розробка, юридичне закріплення та чітке виконання і дотримання принципів права природокористування є запорукою сталості, ефективності та раціональності природокористування.
Keywords: охорона навколишнього середовища; правове регулювання; природокористування