Трансформації субрегіонального рівня місцевого самоврядування в Україні - Трещов, М. М. (ДРІДУ НАДУ, 2020)
Процес децентралізації влади в Україні, який розпочато в 2014 р. спираючись на положення Європейської хартії місцевого самоврядування, врегульовано Концепцією реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Головною ідеєю є широке застосування принципу субсидіарності в публічному управління, тобто вирішення проблемних питань на найближчому до повсякденних потреб людей рівні влади.
Keywords: місцеве самоврядування; трансформація