Спеціальні технологічні рішення формування профілю зубців - Луценко, Д. І.; Дербаба, В. А. (НТУ ДП, 2022)
Скайвінг (зуботочіння) - це технологія безперервного процесу різання, що здійснюється за допомогою спеціалізованого ріжучого інструменту і застосовується для формування профілів як для внутрішнього, так і для зовнішнього зубчастого зачеплення. Цей метод обробки дає змогу виконувати обробку профілю зуба з отриманням високої точності. Нині технологію можна реалізувати не тільки на зуборізних верстатах останнього покоління з ЧПК, а й на багатоцільових верстатах або сучасних обробних центрах.
Keywords: скайвінг; зуборізний верстат