Реакція організму людини на застосування лікарських засобів. Комбінування ліків - Литовченко, О. Р.; Говоруха, Олена Юріївна (НТУ ДП, 2022)
Лікарські препарати допомагають у лікуванні та майже завжди є основою терапії. Один препарат може впливати на всмоктування іншого, тим самим або посилюючи дію ліків, або послаблюючи її. І в першому, і в другому випадку це може або допомогти в лікуванні, або викликати негативні реакції в організмі людини. Тому ми розглянемо які є види взаємодії лікарських засобів. Взаємодія лікарських засобів – це зміна фармакологічного ефекту за рахунок одночасного або послідовного їх застосування. Розрізняють такі види їх взаємодії: Синергізм – комбінована дія двох чи декількох лікарських засобів в одному напрямку, результатом чого є посилена дія.
Keywords: лікарські препарати; лікування; синергізм; комбінування ліків