Оптимізація транспортних витрат за допомогою лінійного програмування - Слободський, О. С.; Сакно, О. П. (НТУ ДП, 2022)
Лінійне програмування або лінійна оптимізація – це математичний метод визначення способу досягнення найкращого результату (наприклад, максимального прибутку або найменшої вартості) у даній математичній моделі для деякого переліку вимог, представлених у вигляді лінійних зв’язків. Лінійне програмування є специфічним випадком математичного програмування (математичної оптимізації).
Keywords: лінійне програмування; транспортні витрати; лінійна оптимізація