Модернізація судової системи України в рамках євроінтеграції - Варушка, Юлія (НТУ ДП, 2022)
Євроінтеграція – цивілізаційний вибір України, одна з ключових вимог Революції гідності. У системі зовнішньополітичних пріоритетів України вона посідає особливе місце. Однією з актуальних і важливих проблем у сфері правничої освіти є проблема практичної фахової підготовки юристів. Навчання майбутніх правознавців в умовах євроінтеграції вже не може носити суто теоретичний характер, оскільки юридична освіта посідає одне з пріоритетних місць в освітніх системах європейських країн й вимоги до її здобуття мають бути належними. Питання проведення судової реформи в Україні на сьогодні є одним із найбільш актуальних та обговорюваних, особливо в світлі євроінтеграції нашої держави.
Keywords: євроінтеграція; система зовнішньополітичних пріоритетів; практична фахова підготовка юристів; освітні системи європейських країн; судова реформа в Україні