Системний аналіз і оптимізація розподілу матеріальних ресурсів в ієрархічних транспортно-логістичних системах - Лубенець, Д.; Коряшкіна, Л. С. (My University, 2023)
Розглянуто двоетапні процеси розподілу ресурсу, неперервно розподіленого на певній території, та критерії їх оптимізації з використанням системного підходу. Запропоновано математичну модель оптимізаційної задачі, яка на відміну від неперервних задач оптимального розбиття множин з додатковими зв’язками, що описують подібні процеси, враховує можливість прямої доставки частини ресурсу до пунктів кінцевого призначення, не збираючи його в проміжних пунктах, а також парк транспортних засобів, які можуть бути задіяні для перевезення ресурсу між центрами першого і другого етапів.
Keywords: системний аналіз; матеріальний потік; математична модель; двоетапний розподіл; оптимальне розміщення об’єктів; логістична система