Порівняльний аналіз точності координат поворотних точок земельної ділянки залежно від методу координування - Анчуткіна, М. К.; Зуска, А. В. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
Точність координат поворотних точок меж земельних ділянок повинна забезпечувати вимоги нормативно-правових документів. Так в постанові Кабінету Міністрів України про Порядок проведення інвентаризації земель зазначено, що середня квадратична похибка визначення координат поворотних точок меж земельних ділянок відносно найближчих пунктів державної геодезичної мережі, геодезичних мереж згущення, міських геодезичних мереж не повинна перевищувати у мм. Києві, Севастополі та містах обласного підпорядкування - 0,1 метра. Граничні розходження не повинні перевищувати подвоєних значень допустимих середньоквадратичних похибок та їх кількість не повинна бути більш як 10 відсотків загальної кількості контрольних вимірів.
Keywords: точність координат; поворотні точки меж земельних ділянок; інвентаризація земель