Потапенко, Дмитро ОлександровичДмитро ОлександровичПотапенко2025-01-082025-01-082023-12-24Потапенко Д.О.Підвищення рівня екологічної безпеки підприємств харчової промисловості : Дипломна робота магістра / Потапенко Д.О. - Дніпро, 2023. - 105 с.http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/169061В теоретичному розділі надано стислу характеристику підприємства з виробництва молочних продуктів. Надано характеристику якісного складу стічних вод підприємств молочної галузі. Проаналізовані існуючі методи зниження рівня екологічної небезпеки скиду забруднених стічних вод. В дослідницькому розділі проаналізовано основні показники та параметри, що враховуються при проектуванні очисних споруд та обладнання для очищення стічних вод молочної галузі. В технологічному розділі обґрунтовано метод доочищення стічних вод від завислих речовин та органічних забруднень. Удосконалено технологічну схему очистки стічних вод підприємства молочної промисловості на основі їхнього доочищення методом фільтрування.Пояснювальна записка: 105 с., 23 рис., 8 табл., 5 додатків, 42 літературних джерела. Мета роботи: удосконалення технологічної схеми очистки стічних вод молокозаводу на основі їхнього доочищення методом фільтрування для зниження вмісту забруднюючих речовин до норм, що дозволяють скидати очищену воду в прилеглі водойми рибогосподарського призначення.ukМОЛОКОЗАВОДСТІЧНІ ВОДИОРГАНІЧНІ ЗАБРУДНЕННЯПідвищення рівня екологічної безпеки підприємств харчової промисловостіПідвищення рівня екологічної безпеки підприємств харчової промисловостіWorking Paper